przepisy deserowo

1
Bita śmietana z borówkami i truskawkami
Składniki:

Śmietana 30%, cukier puder, truskawki, borówki, ziarna granatu, liście mięty.

Sposób przygotowania:

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Ubitą śmietanę wykładamy na wafel. Na śmietanę układamy owoce oraz następny wafel. Ponownie dekorujemy owocami i liśćmi mięty.

2
Krem mascarpone z borówkami i granatem
Składniki:

Śmietana 30%, serek mascarpone, cukier puder, borówki amerykańskie, ziarna granatu.

Sposób przygotowania:

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Masę wykładamy na wafel. Na śmietanę układamy borówki oraz ziarna granatu.

3
Jabłka z cynamonem
Składniki:

Jabłka, cukier puder, rodzynki, cynamon, jeżyny, liście mięty.

Sposób przygotowania:

Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i prużymy. Dodajemy rodzynki, cynamon i cukier do smaku. Wystudzoną mieszankę wykładamy na wafle i dekorujemy jeżyną oraz liśćmi mięty.

4
Bita śmietana z granolą i bananem
Składniki:

Śmietana 30%, serek mascarpone, cukier puder, banan, granola, sos czekoladowy.

Sposób przygotowania:

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Masę wykładamy na wafel. Na śmietanę wykładamy granolę i dekorujemy plastrami banana. Na wierzch polewamy sosem czekoladowym.

5
Masło czekoladowe, orzechy włoskie, miód
Składniki:

Masło czekoladowe, orzechy włoskie, miód.

Sposób przygotowania:

Wafel smarujemy masłem czekoladowym. Posypujemy rozdrobnionymi orzechami i polewamy miodem.

6
Masło czekoladowe, banany, orzechy fistaszki
Składniki:

Masło czekoladowe, banan, orzechy fistaszki.

Sposób przygotowania:

Wafel smarujemy masłem czekoladowym i układamy pokrojonego w plastry banana. Na wierzch posypujemy rozdrobnionymi fistaszkami.

7
Bita śmietana z malinami i sosem czekoladowym
Składniki:

Śmietana 30%, cukier puder, świeże maliny, sos czekoladowy.

Sposób przygotowania:

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Ubitą śmietaną smarujemy wafel. Na śmietanę układamy maliny. Polewamy sosem czekoladowym.

8
Bita śmietana z truskawkami
Składniki:

Śmietana 30%, cukier puder, truskawki.

Sposób przygotowania:

Ubitą na sztywno śmietanę z cukrem wykładamy na wafel. Następnie układamy ćwiartki truskawek i posypujemy cukrem pudrem.

9
Dżem z kiwi i rodzynkami
Składniki:

Dżem z kiwi, rodzynki, płatki kukurydziane, jogurt naturalny.

Sposób przygotowania:

Wafel smarujemy dżemem kiwi. Dekorujemy rodzynkami, płatkami kukurydzianymi oraz jogurtem.